zondag 12 augustus 2012

Drie appeltaarten en vage klemmers

Door John

Zondag 12 Augustus en de gezellige harde kern verzamelde zich in Bunnik voor een snelle rit; dat was het idee want nauwelijks onderweg, op de illegale fietsbrug over de A27 trof ik Hans, soppend in de R40, speurend naar de bout die de stroom kostbare plantaardige olie (oplettende lezers zien nu dat het spul ook werkt als laxeermiddel) moest stelpen. Die bout was niet meer te vinden.

Rustig Hans!
The flatter, the better

In een buitengewoon ingewikkelde constructie was Roelof naar Bunnik gestuurd om daar Peet te halen zodat Hans op de motor van Frits naar Jose kon om daar een nieuwe bout te halen; wat werkte, Hans reed heen en weer, de bout paste en we konden verder.

Taart in Bunnik

In Bunnik aangekomen zaten Roelof en PietHein al te wachten; uiteraard weer een appeltaart besteld die prima was hoewel een tikje koud; acht-min. Daarna de motoren gestart en op weg naar Wijk bij Duurstede. Iedereen had er zin in maar de TT van Hans speelde op. Om de 10 minuten hield de TT even in alsof hij klemde, waarna de machine afsloeg. Maar hij startte ook meteen weer. Dus het volgende terras werd wel gehaald.

Taart in Wijk

Aldaar weer appeltaart, voor Piet-Hein, die hem zo lekker vond dat hij op was voor de foto-app op de iPhone gevonden was. Maar hij smaakte hem 'voortreffelijk'.  Theorieën werden losgelaten op het mysterieuze gedrag van de TT maar er werd geen overeenstemming bereikt; een krappe boring wellicht? Wel was iedereen het er over eens dat revisie bedrijven knoeiers zijn en "als het goed moet gebeuren in dit land moet je het zelf doen". Hans overwoog het hele zaakje dan maar los te halen vanavond om maar eens te kijken; en dus werd besloten tot de kortste weg naar huis.


Vreemd genoeg leek de TT het dreigement gehoord te hebben en op de weg naar huis liep hij prima. We kwamen Opa Lex nog even tegen die 5 minuten gezellig met ons meereed voor hij doorhad dat hij 5 minuten met ons meereed. Ook in de Volvo kijkt Lex zelden achterom maar dat hij niks hoorde kan er ook aan liggen dat Peet nog steeds die demper niet uit zijn uitlaat getikt heeft. In Bunnik speelde de TT nog even op maar omdat er verbetering merkbaar was werd besloten dit te negeren en via Groenekan verder te rijden.

Zeker weten;
Hij heeft last van Zwetende Kleppen !

Roelof haakte af in Groenekan en gevieren gingen we verder naar vliegveld Hilversum. De TT speelde nog 1 maal op maar het leek weer minder te worden.

Even afkoelen bij de Gagel

Een helse rit met hordes fietsers maar het terras werd bereikt. Prima biertje en een broodje kroket. Daarna weer naar huis waarna de TT verder prima liep; toch niks aan de hand?

een man en Zijn Droom

Waar we thuis een email van Ruud, Joris en Mascha from the USA op de virtuele deurmat vonden: "Wij gaan ook rijden om 10.00 uur naar de Bonneville Salt Flats alwaar de speedweek aan de gang is. Op dit moment zitten we Reno alwaar de Hot August Nights bezig zijn. 5000 hot-rods uit de 50, 60 en 70ties in zuurstok kleuren met opgevoerde motoren ! Ik kan mijn Karmann weer gaan spuiten in zo'n kleur. Vanavond tussen zo'n 500 van die auto's een optreden van Steppen Wolf hier in het hotel met zo'n 35-40 graden Celcius! Keep you updated from Bonneville!"

Taart in de USA!
Bij de burger king in Nevada: Cijfer 8...
...maar wat wil je na een week burgers en pizaas eten!