zondag 8 september 2013

oldtimer fietsen dag

Door Ruud

Zoals te lezen was in het VMC blad organiseerde de twee nestors Koos en Arris /Japie van de MC de Slak ( reeds meer dan 30 jaar een lokale motorclub) een oldtimer fietsendag.

Start was om 10.30 in Koos zijn museum alwaar het Indian rood tegenwoordig de boventoon voert, het lijkt wel een dependance van Tony Indian Leenes....

Een 35 tal oldtimer 2 wielers en dito berijders  waren op komen dagen. Na een korte toespraak en uitleg fietste de totale groep onder aanvoering en sluiting van de familie Kramer vervolgens naar
Kerk en Molen in Westbroek  alwaar uitgebreide rondleidingen door terzake kundige experts werden gegeven. Vervolgens een door Douwe geregelde en MC de Slak gesponserde lunch in de kerk aldaar.

Hierna onderleiding van Douwe ging de tocht door weilanden van Westbroek en Groenekan  ( even gestopt bij de tankwal die oa olv Douwe gerestaureerd is) om vervolgens in de Bilthoven een rondleiding op de begraafplaats te krijgen .
Afsluiting in het dorp met een drankje van het feestcommitee maakte het een zeer aangename dag waar je onder het rijden heerlijk met je buurman over van alles en nog wat kon praten.

Koos, Arris, Sietse, Douwe : bedankt !

Indian rood in Koos zijn museum

1e Hollandse vouwfiets van 60 -er jaren

olv Arris op zijn ALU fiets 1983


in bijpassende kleding

Roel brengt zijn polissen
per transport fiets rondFrans in stijl met hoofddeksel en jas


Jan en Loes in zwart en "pilo"pak

Henny ook bijpassende outfit

Johan op een zeer aparte fiets

Ruud en Mascha op een
1936 Durabo Tandem uit Woudenberg

door de Westbroek polders

Hij gaat te snel !


Vanaf de kerk toren uit 1470 een blik op de molen

lekkere broodjes !

Douwe vertelt over de achtergrond en stijlen
door de tijd van de begraafplaats