dinsdag 25 februari 2014

Sommige dingen gaan sneller als je ouder wordt

door Ruud 

Vanochtend ervaring opgedaan met het nieuwe kentekenbewijs.  Dat was wel een schok.

Want ging je vroeger met een je stapel velletjes die je overal vandaan had moeten opsnorren (kopie deel 3 als je die nog had of meer recent je overschrijvingsdeel)  naar het postkantoor, om tot de ontdekking te komen dat je het verkeerde legitimatie bewijs had of dat je eerst weer een formulier moest invullen. Je was als jonge motorrijder toch 30 minuten zoet met oa die zure ambtenaar op het postkantoor. Thans fiets je naar de CooP en bij de kassa geef je de hele handel aan de kassa juffrouw inclusief je plastic rijbewijs, ze klopt twee codes in haar machientje en scant je rijbewijs in. Vervolgens pakt ze een blauwe balpen en zet een forse streep over al je kenteken bewijzen met de mededeling: die vervallen allemaal ! Ja heren motorrijders daar gaat uw zorgvuldig bewaarde linnen vodje uit de jaren 50 !
Dan print de CooP mevrouw twee bonnetjes uit: het vrijwarings bewijs en het nieuwe tenaamstellingsverslag (mooi scrabbel woord). Deze laatste gaat gepaard met de mededeling: die moet u goed bewaren, maak maar een copie want die bonnetjes verkleuren in de loop van de tijd. Na het betalen van 9,70 euro kon ik gaan. Verbouwereerd vroeg ik nog waar is het nieuwe plastic kenteken bewijs ?  Oh dat wordt per post opgestuurd.
Het was op mijn leeftijd een korte maar zeer krachtige ervaring: binnen 3 minuten erin en eruit !


plastic ipv linnen


Dat was dan eenmaal Brough Superiour,
anders nog iets  ?
Het vervolg :
De volgende dag viel een RDW envelope door de bus met daarin een brief waarop  het kenteken card zat geplakt.  Normaal gooi je zo'n brief weg echter stond er een nummer van 4 cijfers op en een 4 lege vakjes...
het leek wel een soort loterij. Bleek dat je 4 cijfers van het CooP bonnetje in de 4 lege vakjes moet zetten om zodoende de meld code te krijgen die je nodig hebt bij een volgende overschrijving. Het lijkt wel een soort bingo  !  en het winnende nummer is 97084032 Bingo !!!!