vrijdag 6 november 2015

Meer ongepast gedrag van de RDW

Door John

Het verhaal van de keuring van mijn Norton en het ongepaste gedrag van de RDW in deze is ondertussen overal bekend nu het op Internet en in de bladen van de VMC, de NOC en de AJS/Matchless club heeft gestaan.

Kort gezegd leidde het verregaande geklungel van de RDW te Nieuwegein, onder de bezielende leiding van de heren Frankuizen en PAT agent Straver, bijgestaan door de juristen Maenhout en Pasman, er toe dat ik een rechtszaak moest beginnen om een kenteken te krijgen. Dit kostte de maatschappij zo’n 9000 euro en resulteerde in een frame waar de ene na de andere - al dan niet - deskundige meende de verf vanaf te mogen krabben. Lekker dan, net je frame netjes zwart gespoten en dan kun je opnieuw beginnen.

Uiteindelijk was er werkelijk niemand die twijfelde aan de identiteit van mijn motor; behalve de RDW te Nieuwegein, PAT agent Straver en de RDW juristen Pasman, Groenewoud en Maenhout. Daardoor is het overduidelijk is dat alle ellende en schade door de RDW veroorzaakt is.


Los van de spelling en het taalgebruik in het RDW ‘rapport’ hierboven tonen alle opmerkingen aan dat de betrokkenen nog nooit eerder een Norton van dichtbij gezien hebben en er is alle reden om er aan te twijfelen of er die dag iemand bij de RDW in Nieuwegein aanwezig was die de lagere school wel met goed gevolg afgerond heeft. Een duidelijke zaak zou je zeggen, de RDW heeft het gigantisch verkloot, heeft een klachtenprocedure, dus een briefje met de rekening naar het hoofdkwartier sturen en de schade wordt vergoed.

De RDW is niet zo goed met klachten. Mijn klacht werd in behandeling genomen door de volgende RDW jurist en ster aan het firmament, de heer Kruize. U kent de betekenis van ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’. De RDW is die zegswijze vreemd en klachten over de RDW worden behandeld door juristen van de RDW. De heer Kruize ligt bovendien, zoals de Engelsen zeggen ‘in bed met de heren Maenhout, Pasman en Groenewoud’ en geheel volgens verwachting is zijn uitleg dat men in Nieuwegein deskundig en degelijk werk afgeleverd heeft en dat het allemaal mijn schuld is.

klik deze link voor de PDF

Een van mijn vragen aan Kruize was waarom de grootste schade aan de motor aangericht werd tijdens de zogenaamde LIV-keuring op het moment dat er al een zeer degelijk rapport gemaakt door een erkende deskundige voorhanden was waarin glashard aangetoond wordt dat de motor volstrekt correct en origineel is. Na veel aandringen kreeg ik als antwoord het LIV ‘rapport’ hierboven (en klik deze link) waarvan echter het grootse deel door Kruize onleesbaar gemaakt is want Kruize zegt "er is sprake van gevoelige informatie. Om te voorkomen dat er informatie naar buiten komt waar voertuigcriminelen hun voordeel mee kunnen doen heb ik stukken tekst onleesbaar gemaakt. Het is noodzakelijk dat de wijze van het onderzoek en de bevindingen geheim blijven om een effectieve bestrijding van voertuigcriminaliteit te waarborgen.

Goed kijken; hier vindt LIV onderzoek plaats
waar voertuigcriminelen veel van kunnen leren. 

Geheel in ambtenaren-stijl is er 1 man aan het
'werk' en kijken er 3 toe.

Gelul van een dronken aardbei natuurlijk; we hebben het hier over een onderzoek waarin vier volwassen mannen wanhopig met een stuk schuurpapier over een oud frame hebben zitten krassen om daarna met een zaklamp naar nummers te speuren. Niet echt informatie waar de gemiddelde voertuigcrimineel zijn voordeel mee gaat doen. Kruize bedoelt hier dat ook de LIV agenten geen idee hadden wat ze met deze zaak aanmoesten en ook maar wat aangeklungeld hebben maar dat is niet de boodschap die hij wil brengen.

Geheel in RDW-stijl eindigt Kruize zijn laatse email met “Indien u zich niet in het standpunt van de RDW kunt vinden, dan kunt u zich tot de rechter wenden.” Dat is de gebruikelijke RDW manier om te zeggen “wij kunnen de discussie niet winnen en hopen dat u geen tijd of rechtsbijstandsverzekering heeft want dan zijn we er vanaf”.

De RDW, het is een fijne club. Men houdt zich bezig met het lastig vallen van burgers met brommertjes en oude motoren die hooguit 1000 km per jaar rijden, als ze de schuur al uitkomen. Ondertussen rijden er 300.000 door de RDW toegelaten Volkswagens door Nederland die zoveel roet uitbraken dat de mussen rochelend uit de goot vallen.

Ik stel voor om al het personeel van de RDW te vervangen door een troep gedresseerde apen; dat gaat voor de kwaliteit en de uitkomst van de voertuigkeuringen weinig uitmaken maar die beesten zijn een stuk goedkoper en veel gezelliger.