donderdag 12 mei 2016

In the movies

door Ruud,

Tijdens de bevrijdings rit van 6 mei werd de leger Harley gescout voor de serie de Maatschap die eind dit jaar op de buis gaat komen. Het gaat over de familie Moskowitz.

De oude Moskowitz schijnt een Harley te hebben gehad waar ie in Limburg mee rond reed .

Of we maandag 9 mei om 10.30 in Gulpen ( vlak bij onze camping) aanwezig konden zijn ...

No problem, we gingen zondag al richting Limbabwe om de files voor te zijn met de aanhanger met 2 motoren achter de Volvo.

We hadden nl voor de zekerheid ook een leger Triumph meegenomen daar niet elke jonge acteur zomaar op een Harley met voet koppeling en hand schakeling wegrijdt dan wel netjes stopt.

Alles reed zeer smooth totdat we op de rond weg van Eindhoven in de spiegels de bandjes van de aanhanger inspecteerde. Ik weet nog steeds niet wat er gebeurde ( strenge blikken met veel energie oid) maar ik had net gekeken in de rechter zijspiegel en weer wat in het spoor van de rijbaan gestuurd toen er een knal klonk en enorme herrie van de aanhanger kwam zijnde het resultaat van  linker een klapband van de aanhanger.

Gelukkig was er een mega vluchtstrook net voor zo'n invoeg strook waar binnen 15 minuten de band verwisseld was. Het scheelt dat de zon scheen, alle gereedschap voorhanden was, de auto niet vol beladen was en er genoeg ruimte was.


geklapt bandje 
lessons learned : zorg dat je een reserve band bij je hebt en een krik met juiste slinger en vulplaten en vervang de banden van de aanhanger regelmatig.  Ik had ze ooit nieuw gekocht maar na 15 of 20 jaar zijn ze niet zo bie meer....Bij Masta koop je voor ca 50 euro een nieuwe band + velg !
Enne voor die 12 inch velgen daar zijn bijna geen banden meer voor te krijgen. Dus nu maar 13 inch banden en velgen erop gezet.

Terug naar de opnames van de Maatschap:  Ik ben  een hele dag zoet geweest voor 2 shot's waar Maarten de acteur met de motor komt aanrijden op de binnen plaats van de boerderij...
Er zou nog gefilmt worden op de motor die dan door het landschap toert maar wegens gebrek aan tijd ging dat niet door. Om 20.00 waren de opnames klaar.

En ja: de Harley is het niet geworden , de Triumph was al lastig zat met alle koppelingen aan de andere kant .Verder het starten zonder knoppie was ook een vreemde gewaarwording voor de jonge crew.

het was een leuke ervaring !

Hier wat algemene foto's :

de locatie met links omhoog het 14 % weggetje naar de camping

de poort waar de Triumph doorheen moet

camera man op de Triumph

hoe gaan we het doen ?

oefenen in aankomst 


stellage voor camera op de Triumph

geen harley helaas