zaterdag 11 november 2017

Triumph 3 HW galvano acties

door Ruud,

Gisteren de bak met verzinkte onderdelen opgehaald !

Deze keer het laten doen bij Multinal omdat langzamerhand alle adresjes opgedoekt worden.

Ik heb de indruk dat het er niet zo dik opzit als vorige keren toen alles bij grote partijen bouten, moeren of beugels werd meegedraaid.

Het ziet er in ieder geval goed uit, veel is een beetje mat maar dat is niet zo erg.

Tis natuurlijk een crime voor de galvano man want je hebt allerlei verschillende staal soorten in 1 parij die allemaal binnen hetzelfde proces goed moeten gaan.

Deze keer veel onderdelen die in elkaar zijn gaan zitten ( blijkt dat de schotel veren van de achterbok precies in de ringen met kraag van de tank passen !


Over dat glimmen : some they hate it , some they love it !

Nu kunnen we beginnen met het in elkaar zetten !

frame met tank ready to assembly 
complete 3HW packed in bananen en meloen dozen 


Maar eerst nog even mijn CO2 lasapparaat maken want die ligt nu uit elkaar op de werkbank (de trafo krijgt geen spanning ).


2 uur later :  inmiddels even zitten meten en na denken blijkt dat het relais dat de motor aanstuurt en gas klep open zet defect is.  Snap er niks van hoe het spoeltje in het relais na 30 jaar defect is geraakt. Het kan zijn dat de spanning van 29 Volt toch te hoog was voor de spoel, normaal is 12 , 24 of 36 volt voor een relais. Enfin uit een oude stereo versterker print plaat een relais gehaald van 24 volt welk qua footprint dezelfde steek pennen heeft ! 

defecte spoel van relais

mooi "nieuw" relais
wie wat bewaard heeft wat !
was net van plan een heleboel sloop spul weg te doen,
naar met zo'n ervarig bewaar je het maar weer.
De betreffende prentplaat had ook al condensatoren
geleverd voor een defecte CD speler !

Van de week ook een bewegings detector op het licht in de garage gezet , dat werkt wel lekker: kom je binnen gaat het licht vanzelf aan, en loop je weg dan gaat het na een tijdje vanzelf uit.