zondag 22 mei 2011

Honda Black Bomber progres Mei 2011

Inmiddels zijn we 2 maanden verder met de Honda CB450K0 restauratie en restaurateur en zijn  toeleveranciers hebben niet stil gezeten !

Het bestellen van drijstangen en zuiger via Ebay was niet zo succesvol ( Franse meneer kon drijfstangen niet vinden etc etc) Een vraag advertentie op marktplaats bracht de oplossing. Thijs uit het oosten van het land had in zijn verzameling van 7000 zuigers op zijn zolder de juiste CB450 modellen liggen , naast nieuwe drijfstangen en bigend rollen !  Honen van de cylinders heeft ie ook gedaan . Dus het aandrijf gedeelte van de Honda is op wat kleinig heden na compleet.
nieuwe 1e overmaat zuigers
Na maanden demonteren , draaien , vijlen , poetsen heb je dan een kist met bouten , moeren en kleine onderdelen  die een corrosie bestendige behandeling moeten hebben.  Zo'n Honda heeft niet zoveel boutjes enzo dus word de partij aangevuld met veroeste sleutels van Solexen , hout draaibouten, veren, scharnieren en alles wat je maar mooi glanzend blauw wil hebben . Met 2 weken doorlooptijden 50 euro  (Rondo in Weesp) ben je daarna helemaal in de gloria met een kist juwelen .(en jawel we hebben weer eea vergeten ...)

blauw zink op alle ijzerwerk
  De derde toeleverancier is de bekende poederaar in Nijkerk. Naast alle Honda onderdelen ook de verwarmings potten van Karmann, voetsteunen accubak van Rhonyx en Harley erbij gedaan. Ook een  fiets rekje wat zilver grijs moest bij de "dozen schroot "  gevoegd. Het meeste werk is de voorbereiding om alle gaten en schroefdraden af te doppen zodat je nader hand niet vreselijk aan  pielen ben om de coating te verwijderen.  Hadden we nogal wat moeite in het verleden met de doorlooptijd bij Gerritsen in Nijkerk  deze keer was het redelijk binnen de afgesproken tijd van 2 weken . Ook de dikte van de verf was heel netjes .
we hadden gekozen voor "de Heus" metallic zilver voor spatborden , en voorpoten , de overige onderdelen allemaal glanzend zwart. Nou dat de "heus"  zilver  daar ben ik nog niet helemaal uit, ik vind het te grijs .....opnieuw laten doen ?


"doos zwart"

"doos zilver"

de garage is vol : dus in de huiskamer assembleren ...
resultaat : hebben we alles terug ??

Zaken de nu aandacht vragen zijn :  voorpoot die vorige eigenaar heeft mishandeld met een banschroef ..(buis is ovaal )  dus afslijpen en hardchromen  bij fa Monne in Wormerveer. De kilometer  teller doet het niet , alles al uit elkaar gehaald , speling van asjes weg gehaald , maar hij krijgt geen magnetisch koppeling ..viel tot overmaat het ding uit mijn handen en is de wijzer verbogen gr.......

De wielen hebben we opgepoetst en gepolijst dus dat ziet er weer kek uit (ook nieuwe lagers gekocht bij een wasmachine boer (6305 zz zal wel in de Zannusi zitten)

Helaas in barneveld geen banden man want die had ik eigenlijk moeten kopen op vehicle maar het regende die avond dus dachten we komt wel...

oh ja we hebben de tank al 3 keer zwart gespoten maar hij is nog niet lekker glad dus als het windstil is en droog nog maar een keer in de tuin doen

wordt vervolgd