donderdag 27 december 2012

Tank AJS

Door Peet,

Na het schoonmaken van de tank zoals hier beschreven staat, sealer erin en gespoten op de inmiddels bekende manier: Motip hoogglans en dan met een pannensponsje weer wat oud maken. Maar een volledig zwarte tank is het niet echt. Origineel was de tank verchroomd, zie de tank van de nieuwe motor van Cris. Maar dat ging met mijn tank niet meer lukken. Er werden echter ook AJS motoren geleverd in 1938 met een zwarte tank en gouden biezen. Dus aan de hand van wat plaatjes een belijning uitgedacht. De basis met blauw belijningtape erop gezet. Dit spul kan erg goed gebogen, uitgerekt, en vaak opnieuw geplakt worden, net zolag tot je de goede vorm hebt. Daarna met liningtape de randen van de blauwe belijning strak afgeplakt. Na het verwijderen van de blauwe tape ziet het er dan zo uit.


De goudverf aanbrengen. Met een wat hard kwastje lijkt het net alsof het er al jaren op zit. Als laatste en paar mooie AJS transfers erop. Wel even een laagje blanke lak over de biezen en transfers anders staat het zo raar als je een keertje morst met tanken......


Nu nog 'even' het motorblok weer in elkaar zetten met de juiste nieuwe onderdelen zodat 'ie net zo mooi gaat lopen als de nieuwe motor van Cris.