zondag 19 oktober 2014

Herfstritje

Op de pont bij Beusichem

Op een van de laatste warme dagen van het jaar reden Hans, Peet en John nog een flinke herfstrit. Uiteindelijk via Bunnik, Beusichem, Schoonhoven weer naar Wijk bij Duurstede voor een bokbiertje.

We begonnen bij Het Wapen van Bunnik waar ook de BMW club bijeen gekomen was; een van de bestuurders van zo'n stuk Deutsche Grundlichkeit rende in blinde paniek van de geparkeerde Norton naar ons tafeltje om te melden dat de carburateur enorm lekte; een mededeling die we maar genegeerd hebben. Hij druppelt wel vaker, doen wij ook, en het houdt altijd vanzelf weer op.

De pont bij Schoonhoven

Peet had afgelopen woensdag bij de plaatselijke auto uitdeuker de motor-heftafel laten lassen. Met het onderstel op een kruiwagen door het dorp lopen levert nog dommere vragen op van passanten dan ergens een oude motor stallen. Na zijn antwoord denkt een oude Odijker nu dat het een machine is voor het vangen van karpers ...

Het is weer herfst;
R40 uit de TT Triumph op de blaadjes

In Schoonhoven vertelde een man met een lelijke vrouw op het terras dat er op onze motoren geen airco en verwarming zit.

Het is weer herfst;
R40 uit de Model 18 Norton op de blaadjes

Gelukkig maken de motoren zoveel herrie dat je niks meer hoort van die mannen als je gewoon lekker een stukje rijdt.