maandag 30 oktober 2017

Triumph 3HW RAF blue

door Ruud,

Zoals al eerder geschreven, de 3HW moest RAF blauw worden (er mochten nl geen legergroene motors meer aangeschaft worden...) mede geinspireerd door de volgende foto die we op internet vonden :

Kitten von Mew   ook in RAF blauw

Tja de juiste RAF blue zoeken heeft wel wat voeten in aarde gehad.   heb je een kleur nummer dan wil dat nog niet zeggen dat het ook nog te krijgen is in een verf soort die je aanstaat.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een RAL 5008 kleur zodat de Brantho Korrux 3 in 1 die als primer meteen op kleur is, alleen is deze veel te glanzend.  daarom  hebben we met dezelfde RAL 5008  kleur de afdek laten mengen in een Wijzenol  mat verf .

We hadden eea laten stralen om de meeste roest en chroom van velgen af te krijgen, het bleek dat er aardig wat vocht onder en in het gietijzer zat ....na 2 weken kwamen er nl aardig wat roest--bloemkooltjes uit lugs en gietijzer tevoorschijn.

Vervolgens met 2K hand plamuur en spuitplamuur de roest putten in frame, velgen en spatboorden effenen.

Daarna het spuiten van alle onderdelen. Het valt dus knap tegen om alles in 1 keer op te hangen en te spuiten...weer al die beugeltjes...

Maar na verschillende sessies werd eea aardig RAF blauw, Daarna de boel flink laten uitharden, maar zwak is en blijft de Wijzenol mat verf wel ...( tis ook bedoeld voor binnen)

De benzine tanks ( tanks ?? ja dat is weer een ander verhaal ...) hebben we later gedaan. Daar moet je even de tijd voor nemen.

net terug van de straler

roest wat er nog steeds uitkomt

lekker plamuren

in de spuitplamuur

met de hand plamuren

spuiten van wielen altijd een klus


veel onderdelen 


duo tanknummer en logo plaats bepalen.
Waar we nog niet uit zijn is wel of geen knee grips op de tank.  De bijgeleverde steun platen bleken al helemaal niet te passen voor Triumph knee grips. Dus dan maar kopieeren van de Triumph TRW, edoch de rubbers bleven maar wijken. Alleen 1 hele oude originele knee grip wilde in de buurt komen. Mijn conclusie is dat : 1e dat er een andere maat is dan de na-oorlogse knee grip en 2e dat er geen knee grips gemonteerd werden op een gegeven moment vanwege tekort aan rubber. Je ziet nl veel leger uitvoeringen zonder knee grips.  Dus voorlopig gaan we ook voor geen knee grips.