zaterdag 2 juli 2011

Zomerritje

Door John

Email: "Zaterdagmorgen 10.00 – Wapen van Bunnik. Mooie rit door het Utrechtse onder de bezielende leiding – alleen voor de weg – van Hans-Hans".

Aldus geschiedde. Bij tankstation de Rooij in de Bilt stond de Lummel al te wachten. De Norton volgetankt en tevreden weg gereden vanwege de grootste explosie uit de Brooklands-can sinds jaren, op naar het Wapen van Bunnik en daar een "DVMAtje" besteld (koffie met appeltaart; een 8,0).


Na drie kwartier leuteren doorgereden richting Veluwe, via de pont bij Culemborg en gestopt bij een terras in Oranjestad Buren. Mooi terras voor een kopje koffie. "Wilt u daar nog iets bij gebruiken?". Nee, "The vetter, the better" gaat over de brommers, die taart uit Bunnik zit ons nog hoog en wij koesteren onze wasbordjes. Op het terras vroeg men "Hoe oud hij was" en aannemende dat het over Roelof ging hebben we meteen "83" geroepen hetgeen met bewonderend geknik beantwoord werd. Een schone deerne vroeg Roelof wel drie keer of je niet achterop kon op zijn motor, een hint die aan hem voorbij ging.

Oranjestad; allemaal koninginnen

Vlot doorgereden naar het volgende terras, nu in Rijnauwen. Prachtig witbiertje gedronken in de zon en ons vergaapt aan de bruilofsgasten. Een van hen in gepaste DVMA jurk; goed kijken, het is de Engelse vlag in zwart-wit.

The Union Jack

Een geslaagde tocht!