donderdag 19 april 2012

De ZZ races komen er weer aan!

Door Pat.
16 juni 2012: ZZ races

In 1999 (meer dan 50 jaar na de laatste ZZ race !) heeft men de handschoen weer opgepakt, de derde ZZ races werden verreden op 16 september 2000. Bij het Zandt en Zeerijp (net boven Groningen). Gezien het nostalgisch karakter en de aangescherpte veiligheidseisen zijn de ZZ races "demo" races geworden voor historische motoren in samenwerking met de HMV  (Historische Motorsport Vereniging).


 

Het unieke aan de ZZ-races is dat het plaats vindt op vrijwel hetzelfde circuit als 60 jaar geleden!
Daarnaast is het een aantrekkelijk evenement voor iedereen,  een mooie landelijke omgeving, en een circuit (met een lengte van 5800 meter !) wat voor de coureurs zeer veel te bieden heeft, lange rechte stukken, afgewisseld met snelle en langzame bochten. Deze lengte van 5800 meter stelt de organisatie toch voor behoorlijk veel problemen. Er is daarom besloten het evenement niet ieder jaar, maar in principe één keer per drie jaar te organiseren.

Zes jaar gelden haalde John (met Pat) er zijn eerste Inter blok op bij Stu Rogers (het is daarna niet meer goed gekomen!). Drie jaar geleden waren Pat, Sander en Rob er ook bij. En weet je wat het mooiste is; over drie jaar gaat Rob er zijn debuut maken op zijn Inter. Dan weliswaar niet plat door de bocht . . . zodat Marcel, ook debuterend op zijn Manx binnendoor kan. Natuurlijk nadat zij door de Beer van Boskoop de fijne kneepjes van het hard rijden zijn bijgebracht. Daar hebben ze dan nog even de tijd voor.

plattegrond

De ZZ races, training vanaf 9.30 uur. wedstrijden vanaf 12.00 uur. Entree € 6,00. Deelnemende klasse's: 050 cc,125 cc, 250 cc, 350 cc, 500 cc classics/veteranen, pré - 50 , Zijspanklasse, 125 cc-oud. Extra klasse met motoren uit de jaren '70 met veel lokale rijders onder aanvoering van 'de witte reus' Wil Hartog. Na afloop van de races zal er live muziek zijn in zowel het rennerskwartier alsmede in de speeltuin in Zeerijp. In het rennerskwartier spelen the Outtakes (http://www.theouttakes.nl/) met muziek van midden 60s tot begin 70s. In Zeerijp zullen the Dirty Joe & the Jacks (http://www.dirtyjoeandthejacks.nl/Welkom.html) hun repetoire laten horen met rockcovers uit de 70s en 80s.

http://www.zzraces.nl/