zondag 22 april 2012

Motorbeurs Ludwigshaven

Door Sjaak


Voor de mensen die niet geweest zijn hier een klein verslag van de motorbeurs in Ludwigshafen. De beurs was alleen toegankelijk voor motorspul daar de beurs voor auto en motor het weekend er voor was, dus alles wat nog niet was verkocht was er dit weekend en dit was heel wat, ik denk dat er zo 600 stands waren met uiteenlopend marktwaar.


Er was ook best wel Engels spul zeker ten opzichte van Manheim wat 5 km verderop altijd in het najaar wordt gehouden en het was beslist groter dan verleden jaar.


Wat mij opviel was dat onze oosterburen veel aandacht hebben voor de jappaners uit de 70er jaren, zag hier veel gespecialiseerde kraampjes, uiteenlopend van de bekende Kawa Mach modelen en dan speciaal zuigers hier voor tot een specialist die alleen revisie-setjes voor Kehin en Mikuni had, dit alles buiten het feit dat er natuurlijk alles te verkrijgen was voor BMW, NSU en andere Duitse merken, van spatbord tot kabelschoen uit die tijd geheel nagemaakt uit die tijd, ook Italiaans spul aanwezig met name Guzzi is altijd goed vertegenwoordigd.


Van Ducati heb ik zelfs een radio gevonden, ik weet dat ze er zijn daar zij hiermee begonnen zijn, maar had er nog nooit een in het wild gezien, maar hier aanwezig, echter de vraagprijs van 450 euro voor een pre-war radio vond ik te dol als Duc fan, zeker daar je in het digitaal tijdperk er binenkort alleen nog gekraak uit kan horen! Voor mij was het een goede beurs en nog wat kleine dingetjes aangeschaft .