zondag 20 mei 2012

De TT (Terrassen-Tocht) van 19 mei


Negentien mei werd een TT gereden; louter gezellige mensen verzamelden zich op het terras van De Griffel waar een DVMA-tje (koffie met appeltaart) besteld werd. Het gebak was mooi gepresenteerd, vierkant schoteltje, ovaal geboetseerde klodder slagroom en een verse aardbei. Naar keuze koelkast-koud vanwege het mooie weer. Zeker een kleine acht waard met als minpunt iets te weinig bite.

Deze olie had de Norton niet meer nodig

Rob was op de Model 30 die als een soort phoenix uit de as herrezen was nadat hij hem vorig jaar in het ravijn geflikkerd had. Als altijd voortreffelijk gekleed in een net aubergine leren pak, bijpassende laarzen met beenkappen en witte handschoenen.


Peet weer op de trouwe AJS met amusante verhalen over rotte schroefdraden en afknappende bouten. Cris als gebruikelijk op de DKW een een geluid dat toch doet denken aan dat van de nieuwe  Aldi heggeschaar van de buurman. Piet-Hein op de zijklep BMW die weer snort als een naaimachientje. John op de 1929 Model 18; eerste trap lopen, na 6 maanden stilstaan. Er was wel wat olie in het carter gezakt hetgeen de Norton zelf oploste.

Het liep de Yamaha rijders dun door de broek
 bij het aanschouwen van de machtige DKW

Over de illegale fietsbrug via Bunnik naar terras De Muur in Wijk bij Duurstede; twee keer de pont en via het terras Vreeswijk weer naar Utrecht. Een geslaagde tocht maar koop geen Jillz! Het smaakt naar Dreft.