vrijdag 31 januari 2014

Achter de Geraniums ...

Door Ruud,

Vanochtend 80 % van de BSA M20  bij Henk Koster in Hilversum gebracht om te stralen: volgende vrijdag klaar. Dus nu wat tijd om even wat anders te doen zoals koffie drinken bij Peter die helemaal Royal Enfield fanaat is. (net zoals die andere Peter in Zeeland).

Peter woont in een voormalige bakkerij waardoor ie een knoert van een opslag ruimte heeft en tevens een behoorlijke woonkamer waar een aantal maanden geleden slechts 1 Enfield lekker stond te staan en te lekken in een keurig bakje. deze laatste zin op verzoek gecorrigeerd naar :
De Interceptor staat vrijelijk de vloer te impregneren met versnellingsbakolie. De vlek groeit ca 3/8" per jaar.
Geen aantijgingen betreffende burgelijke bakjes svp !

Doch deze morgen werd ik prettig verrast door de aanblik van  een fantastisch mooi rood cafe racertje wat achter de geraniums tegen de verwarming stond te pronken !

Het was een kadootje  onder de kerstboom voor zijn vrouw Marjan.


lekker achter de geraniums staan 

geld voor alle betrokken partijen !

Het is een zgn Continental met een 250 cc unit blok uit 1965. De tank is van polyster en heeft eerst een nieuwe coating nodig voordat de hedendaagse benzine erin kan.  Maar dat gaat allemaal gebeuren na het Normandie feest want dat nadert met rasse schreden en ook Peter is met een behoorlijk Enfield project bezig.

Het leuke is wel dat in India thans  ook een Enfield Caferacer wordt geproduceerd die gebaseerd is op de Continental van 1965 .

ca 50 jaar later uit India