zondag 19 januari 2014

Convertibles in de USA

Door John


Groot!

Afgelopen week mocht ik naar een congres in Palm Springs en daar kun je alleen komen door te vliegen naar Los Angeles en met een huurauto verder te gaan. Omdat ik de vorige huurauto (een Skoda) gesloopt heb besloot men nu iets beters voor mij te huren. Omdat in Amerika een Toyota evenveel kost als een Ford Mustang werd het een Mustang!

Onderweg

Heerlijke auto! Het ding is echt groot met een 3.7 liter V6 motor met 305 PK; dan kun je een beetje door rijden, bij ieder stoplicht gaat hij er met piepende banden vandoor. Volgens TopGear heeft hij een slechte wegligging maar waarschijnlijk alleen als je er als een idioot mee over een vliegveld scheurt want ik merkte er niks van.

Joshua Tree National Park


Het is natuurlijk een banaal ding; heel groot en knalrood. En een 'convertible' ofwel cabrio. Nou is een cabrio eigenlijk helemaal niks. Het grootste probleem is het dak dat altijd vocht doorlaat en zowel gesloten als open een enorme herrie produceert. Verder is het een misverstand dat het 'lekker fris' is in een cabrio; dat is zelden zo. Meestal is het te koud waardoor je te warme voeten krijgt door de verwarming maar een koud hoofd. Of het is te warm waardoor je in de felle zon zit te verbranden in de file en plakkerig en met een rood voorhoofd uit de auto stapt. In ieder geval is je haar vetter dan ooit geworden door een combinatie van zonnebrand, dieselrook en stof.


Maar in zuid Californie waar niemand je kent, iedereen in een belachelijke auto rijdt, de benzine niets kost en het nu 25 graden is, is het een aanrader! Het enige probleem is dat je moet kiezen tussen een Mustang en een Camaro voor hetzelfde geld!