zondag 5 februari 2017

Triumph 3HW knee grips


door Ruud,

Er zaten twee  knee grips bij de Triumph

Wat kan daar nou mis mee zijn zou je denken ....de dikte was OK, de afstand van de 2 bevestigingsgaten waren OK maar de vorm paste niet in de Knee Rubbers...

Effe namaken dan maar. Stuk 1.5 staal wat uit een zgn BuizenVoeding kwam ( het was zo'n joekel van een kast met veel trafo;s van 6.3 volt en 280 volt ).

Effe aftekenen en knippen met de plaatschaar no problem, gaatjes aftekenen en boren ook geen probleem.
Dan een doorgedrukt gat simuleren ...gaan we dit met een dikke ring doen en die erop solderen ?

Enfin het was etenstijd dus even over nadenken. Ik had nog ergens een pneumatische cylinder liggen waar je 2 ton mee kan persen. En ik had een een frame waar de pers enzo in paste maar dat stond wel allemaal ingebouwd en vesrtopt in de opslagen..(schuur garage etc )

Maar we hebben ook een grote bankschroef staan wat tenslotte een basic pers is...

Dus vanochtend maar een stempel gemaakt. We hadden ooit een een doordruk stempel voor een harley voorspatbord gemaakt ( de verzonken schroef viel dan glad weg in de doordrukking die vervolgens weer in het verzonken gat van de voorvork gaffel viel.

De bestaande pot wat modificeren met de draaibank ( groter maken), uit de bak bussen een stuk van 20 rond gevonden en wat schuin afgedraaid om zodoende het indruk stuk te simuleren .

proef doordrukking

de poor mens manuele pers
home made stempel

2 x knee grip plates

Even een testje doen , dat ging goed dus de stempels aftekenen met stift op de platen, de boel positioneren in de bankschroef en de boek flink aandraaien.

Perfecte doordrukkingen !

Toch leuk dat zoiets gewoon in de werkplaatsje te doen is ...

Nu blijkt nog dat de rubbers wel erg "ingezakt" zijn richting tank dus dat gaan we oplossen met wat extra stevig schuimrubber ..