zondag 7 oktober 2012

Herfstritje

Door John

Zondag zeven october om 10.00 uur verzamelden 6 bikkels zich op het terras van Het Wapen van Bunnik, waar we nog steeds welkom zijn ondanks dat we de vorige keer vergaten te betalen. Twee Triumphs, twee Nortons, en twee Matchlessen zorgen voor een evenwichtig geheel.


Vlot ging het via Wijk bij Duurstede naar Beusichem voor een appeltaartje in Het Veerhuys. Lex, altijd een modelburger geweest, stond er op zijn Matchless netjes te parkeren in het fietsenrek.


Maar het was de moeite waard; de beste appeltaart tot nu toe, een 8,5!


Verder over de dijk naar Schoonhoven voor een emergency repair aan de WD16H Norton; de benzine bleef doorstromen wat opgelost werd met de Leatherman van Lex (ondanks dat hij abuisievelijk zijn Culinaire Leatherman met cocktailvorkje bij zich gestoken had) en een stoeptegel.


Daarna naar huis; niet helemaal legaal vanwege minimaal drie fietspaden in Nieuwegein. Het laatste fietstunneltje namen we bij Manege Zilvia's Hoeve in Houten; 6 man pruttelden opgewekt over het fietspad om opgewacht te worden door twee politiebusjes en drie agenten. Gelukkig waren de agenten deze keer te druk met het vangen van Boeven waardoor we Door het Oog van de Naald naar huis konden. Wederom een zeer geslaagde tocht!