vrijdag 1 maart 2013

Tip : Agialube bio cleaner

door Ruud

We kennen het allemaal en we hebben allemaal zo onze manier als er motoren /onderdelen etc schoongemaakt moeten worden:

De een gebruikt benzine , de ander wasbenzine of dieselolie , na een avond van dit spul moet je meestal in de logeerkamer slapen zeker als je met perslucht erbij aan de gang bent geweest. net binnen gekomen is ook  Wibra cleaner ..

Een tijd geleden kreeg ik de tip van de Bio reiniger die milieu technisch wat prettiger is, maar tevens ook mijn leven langer zal rekken (  Thinner is bv vreselijk kanker verwekkend ..)

Ik heb vanmiddag even mijn vettige Solex carburateur met 50 jaar vuil even lekker schoongemaakt.(gisteren twee banjo's over van de matchless op maat gemaakt met een binnen draaibeitel : das even pielen metje  dubbel focus bril en 0 graden ijskoude draaibank...

mooie schone solex carburateur

De bioreiniger die ik gebruik is van het merk Agialube , het lijkt uiterlijk op de licht groene antivries maar is een lekker geconcentreerde zeep. Het is een kwestie van de onderdelen goed inzepen met kwast en evt te poetsen met zo'n groen scotch bright sponsje. Als het je een heel blok hebt gedaan is het daarna een kwestie van onder de kraan houden en de onderdelen blinken je tegemoet . Niks geen lappen met benzine , potjes met residue, en nog maar een keer wasbenzine/benzine of peut erover.

Het vet wordt afgebroken en wordt mooi wit verzeept.  Ik moet wel toegeven dat de dikke bagger uit mijn Heinkel blok wel een verstopping-kje  gaf in mijn 32 mm afvoertje ..

Het spul is niet super goedkoop ( ca 25 euro voor 5 liter)  , maar je doet er erg veel mee.

Meer info : http://www.agialube.nl/showpage.asp?pag_id=710

Distributie :  http://www.agialube.nl/showpage.asp?pag_id=413



details :

AgiaLube Bio Cleaner is een speciale vloeistof voor afbraak van synthetische, dierlijke, plantaardige en minerale oliƫn en vetten, aromaten en andere koolwaterstoffen. De moleculaire structuur van de vervuiling wordt opengebroken en omgezet in bacterieel afbreekbare massa. Hierdoor wordt de afbraak sterk bevorderd zonder schadelijke reststoffen. Het product is vrij van schadelijke toevoegingen en volledig biologisch afbreekbaar.

Toepassingen

Universele reiniging van tuin- en park machines. Verwijdert olie, vet en groenaanslag van grasmaaier, heggenschaar, kettingzaag, enz. Ook voor alle industriƫle reinigingsdoeleinden; als (koud)ontvetter, in spoelbak, stoomcleaner, ultrasoon reiniging enz. Zeer geschikt voor het uittrekken van olie en vet uit vloeren, steen en wegdek (calamiteitenbestrijding).

Gebruiksaanwijzing

Product aanbrengen en even in laten werken (1 tot 5 minuten). Daarna met doek of papier opnemen of met water afspoelen. Tast geen lak aan. Agialube Bio Cleaner kan als ontvetter puur gebruikt worden, overige toepassingen eventueel met water verdunnen. Agialube BioCleaner is op waterbasis en dient vorstvrij bewaard te worden.

Verpakkingen

AgiaLube Bio Cleaner is al verkrijgbaar in een handige 650 ml. flacon met trigger.
Overige verpakkingen zijn 5 liter, 25 liter, 60 liter en 200 liter.