donderdag 30 mei 2013

Alcoholist !

Door Hans


Een mooie foto van de machtige AMAC TT carburateur. Wat niet te zien is het gapende gat wat je zag als je  in de carburateur keek, echt groot !

Zoals de trouwe leden van de TDVMA gelezen hebben was het hommeles in de Ardennen tijdens de ritten voorafgaand aan het, trouwens zeer geslaagde, bezoek aan de Vintage Revival te Monthlery. Het al of niet lopen c.q. redelijk lopen was nogal onnavolgbaar. Van alles werd er gedaan door ondergetekende maar het bleef slecht en onbetrouwbaar. Vrouw lief nog 's avonds naar Sjaak gereden om een reserve magneet af te geven maar ook dat mocht niet baten, de magneet was goed maar het nokje waarmee het ontstekingplaatje in dle spoel valt zat helemaal los ! Dat werd dus niks !

Thuis de Lucas KSA afgemonteerd, een rit gemaakt, grotere sproeier gemonteerd en dat ging al een stuk beter. Tot zondags. Tijdens de rit naar Vianen even, met lopende motor, stil gestaan bij het tank station en toen begon het gezeik weer !

Mede op advies van John de AMAC TT gedemonteerd en op naar Rob Schol, the King of Carburettors!

"Waar loopt dat ding op" was de eerste vraag van Rob bij het oppervlakkig bekijken van onze Amac. "Alcohol of zo ?" Shit, de AMAC is dus opgebouwd om mee te sprinten, klopt wel want ik heb begrepen dat de vorige eigenaar wel eens gesprint had met de TT.  Dat verklaard dus heel veel, nu komt er een "gewone schuif " in, met een naald (ja, die zat er ook niet in) en een gewone sproeier. Dat gaat heel wat schelen !

Later in de week toen ik even bij John was ook nog even in de AMAC TT gekeken die op John z'n flattank Model 18 zit en inderdaad een heel ander type schuif en met naald.

Motto van het verhaal ? Tja, zeg het maar !