vrijdag 15 november 2013

Brommers kieken in Veghel

door Ruud,

Gisteravond voor het eerst naar de VMC avond in regio zuid geweest.
Koos had in Barneveld gevraagd of we mee wilden naar Joop's Place alwaar regio zuid zijn club avond houdt. Er schenen veel Amerikaanse motoren te staan .....

Met in het achterhoofd de Maurits "Limo Service"  die ons ooit eens naar Beurs Wieze heen had gestuurd, werd na wat communicatie geregeld dat Maurits de Regio Utrecht delegatie in passend vervoer naar Veghel zou rijden.
Voor het gros van de deelnemers was het een school reisje beleving van weleer , zekers toen we near by Joop's place eerst een luxe wagen in de berm  half in de sloot zagen liggen gevolgd door een dwars door het lanndschap rit op bevel van de Tom Tom reden. Uiteindelijk wist Geert de Kater ons de juiste richting op te sturen. Die Tom Tom stuurde ons mi naar een paar(d)en  club die daar in de buurt lag .....

de White uit dertiger jaren in originele staat 
Ploegde met gemak door een blubber pad
Binnen gekomen in Joop's Place waande je je in het US motorcycle Walhalla. Sorry voor de gelovigen onder ons , maar mi is dit de hemel waar veel  VMC-ers in zouden willen belanden na hun aartse leven want jehebt er :
Allemaal "leuke jongens" van je eigen leeftijd die praten over motorfietsen in een omgeving met bier en heel veel mooie motorfietsen !

Lex in Harley Heaven !
in heaven is Harley fuel !
" houten" replica model 
1914 Harley die nog niet gelopen had
famous V-Twin
conculega van Harley 
en maar over motoren praten : heerlijk !
USA over all !
Ruud zijn light weight

Na koffie en de eerste emoties verwerkt te hebben ( ca 100 top modellen op een plek ...)  kregen we les van Ruud over zijn Centauer van 1911 welke hij een aantal jaren geleden had gekocht via Yesterday's. 
Daarna  kwam de Piet presentatie (geen microfoon , geen powerpoint maar wel een continue biertje)  met een leuk verhaal over de 1914 Harley die Joop had laten restaureren. Met behulp van wat ander Harley fanaten werd haarfijn alle in en outs verteld ( het indraaien van inlaat kleppen op goed geluk..)
Verder kregen we de raad van Dokter Piet om zo'n ding te kopen en aan te trappen ipv naar de sport school te gaan ...
Vervolgens presenteerde Piet nog een vrij onbekende motor te weten een Ascot Pullin 1928. Daarna werd er veel gecirculeerd om contacten te leggen en info uit te wisselen.

1914 harley : op advies van  dokter Piet

er zijn er dus minstens twee in Nederland 

vanaf second level heaven 
apart harley-tje
Pierce die je niet elke dag tegenkomt

En zoals aan alles een eind kwam liep ook dit schoolreisje ten einde. Om 11.00 werd de terug reis per "griezelbus" aanvaard nadat we bijna 1 deelnemer waren vergeten....en we hadden nog zo gezegd let op welk vriendje naast je zit....

Maurits, Koos, Joop, Piet, Ruud allemaal bedankt voor een ontzettende leuke avond ...