zaterdag 30 november 2013

Dure jas

Belstaff paleis op New Bond Street in London

Door John

Zoals Ruud al opmerkte, het gaat er niet alleen om hoe de brommer er uit ziet; de bestuurder moet er ook een beetje fraai opzitten. Menigeen heeft daarom nog wel ergens een Belstaff jas hangen. Legendarische dingen zijn het, wereldberoemde coureurs reden er de 6-daagse mee, en toegegeven, ze zien er fraai uit.


Eigenaren van zo'n jas weten echter dat er ook bezwaren aankleven; ze zijn absoluut niet waterdicht. Nou ja, heel even dan, in een zomerbuitje, maar een flinke plensbui gaat er dwars doorheen. Niet zo gek, ze zijn gemaakt van katoen en daarna ge├»mpregneerd met was. Die was die verdwijnt echter snel en je dient het ding daarom iedere maand in een warme ruimte te hangen, in te smeren met gesmolten was, weer warm te maken en dan uit te borstelen. Een langdurige en vieze procedure. En daarom zie je de Belstaffs alleen in de zomer, met mooi weer.

Model 18 koffietafel
Maar nu heeft De Mode de jas ontdekt. Zo waren wij vorige week in London en in een van de duurste straten (New Bond Street) hebben ze nu een heuse Belstaff winkel; daar kun je nu jouw Belstaff in het nieuw kopen voor £550. En ze gaan als warme broodjes, aangeschaft door mensen met Range Rover Discovery's en Audi's. Je moet er niet aan denken wat voor bende de was van de jas in het interieur van zo'n auto gaat maken. Een prestigieus merk dus en niet voor niets staat er dus een echte Flattank Norton als bijzet tafel in de winkel.


Twee straten verderop op een goedkopere locatie vind je de Barbour winkel; het concurrerende merk, altijd al iets goedkoper en vandaar een 60er jaren BSAtje en ellendige tweetakt in de zaak.

Modieus vetpak