vrijdag 3 mei 2013

Antiek op Kreta

Door Ruud

Afgelopen week is uw DVMA reporter in Kreta behalve veel zon, souvlakis, uzo's, toeristen, aardige Grieken en "Europese investering projecten"  (waar de Grieken zich de komende decennia  zich blauw aan terugbetalen)  ook nog wat rollend materieel van onze DVMA interesse tegengekomen.

Wat de fiets is voor een Nederlander is de brommer voor een Griek. Remember de slogan "you meet nice people on a Honda "  is in Griekenland nog steeds van toepassing.
Jaren geleden reed iedere Griek op een Honda Cub ( the greatest Motorcycle ever !) , thans is deze deze vervangen door een moderne Honda. Gelukkig rijden er nog aardig wat jaren 70 modellen rond. De een wat meer origineel dan de ander. De mooiste zijn wel de ongerestaureerde met waar dan een oude Griek op rijdt met een valhelm uit de jaren 70 met erop een klep van een pet opgeplakt met duc-tape( heeft Leo Schuil daar zijn voorraad helmen verkocht ?)


C90 en C70 van twee liefhebbers
de achterste heeft al een replacement blok

Het lijkt de test wel om te zien wat je
allemaal kan vervoeren op een Honda
Afleveren en op naar de volgende klant
The greatest motorcycle ever  test !

een heerlijk "schrale" cub 
Op het gebied van motorfietsen hebben we slechts 1 BMW boxer in het voorbijrijden gespot, 1 x motor blok BMW 250 CC als snuisterij in een bar, talloze te nieuwe Vespa's scooters en 1 heuse Royal Enfield zoals in bijgaande foto te zien is.

model onbekend 

Op het gebied van auto's is Griekenland mi helemaal niet interesssant maar toch kwamen we een "project" tegen waar een Breul of Schmit het helemaal nog warmer dan het al was van zou krijgen :

Bij het nog gesloten restaurant van de Duitse WOII ere begraafplaats Maleme stonden de resten van een  een Willy's Jeep. Om het eea tegen de weersinvloeden te beschermen was nog een stuk golf plaat aangebracht

Willy right side

Willy front side
Thans terug in Nederland hebben we weer veel zin om de Triumph TRW  en Karmann Ghia rijdend af te gaan leveren deze zomer !